Featured Posts
Recent Posts

USMLE Step 1 كل ما تريد معرفته عن


كل ما تريد معرفته عن امتحان USMLE Step 1 زي ما موعدناكم اننا هنتكلم بالتفصيل أكتر عن المعادلة الأمريكية USMLE وهنشرح بالتفصيل كل حاجه محتاج تعرفها عنها النهارده هنتكلم بالتفصيل عن امتحان USMLE Step 1 امتحان الـ USMLE Step 1 هو الـ First test

في سلسلة الـ 3 steps exam التي يجب تخطيها للحصول على رخصة مزاولة الطب في أمريكا الـ USMLE Step 1 هو الامتحان الأصعب والأهم في الـ 3 steps واللي هيحتاج الوقت الأطول فيهم للتحضير .. لذلك لازم تفهم وتعرف كل حاجه عنه قبل ما تقرر إنك تبدأ تكلفة الامتحان : 1065 $ ---------------- تسجيل الامتحان : تسجيل الامتحان لغير الأمريكان يكون عن طريق ECFMG website ---------------- ما هو الوقت المثالي لدخول USMLE Step 1 ؟ معظم الآراء أجمعت إن الوقت المثالي لدخول الإمتحان يكون بعد الانتهاء من سنة 3 .. علشان يكون الطالب انتهى من سنوات الـ Basic Sciences وهي أساس Step 1 ** لكن ده لا يمنع إنك ممكن تدخل الامتحان قبل كده (مع صعوبتها) أو بعد كده أكيد ---------------- مكونات الامتحان : امتحان Step 1 عبارة عن computer-based exam

مدته حوالي 8 ساعات (في يوم واحد) يتكون من 308 multiple choice questions

مقسمين على 7 blocks كل منها يحتوي على 44 سؤال

مع تخصيص 60 دقيقة لكل block ** لازم تبقى عارف انك مش هتعرف ترجع لإجابتك مره تانية بمجرد انتهائك من الـ block وليك 45 دقيقة break ممكن تاخدها في أي وقت تحبه

(قابلين للزيادة لو انتهيت من الـ block بدري) ---------------- محتوى الامتحان : امتحان Step 1 يقيم مدى فهمك للـ Basic Sciences

وكيفية تطبيقها عملياً على مستوى الـ Clinical

لذلك فالامتحان غير مطلوب فيه الـ detailed basic sciences topics والتي ليس لها تطبيق Clinical معظم الأسئلة هتكون عبارة عن Problem Solving

كتطبيق عملي للـ Basic Sciences ---------------- قائمة المحتوى : •Anatomy •Behavioral sciences •Biochemistry •Biostatistics and epidemiology •Microbiology •Pathology •Pharmacology •Physiology •Genetics •Aging •Immunology •Nutrition •Molecular and cell biology ---------------- الـ Scoring : الـ Score الخاص بامتحان Step 1 بيكون من 300 متوسط Score الممتحنين من 220 لـ 240 (مع 20 أزيد أو أقل) الـ minimum passing score هو 192 معظم الـ residency programs في أمريكا ب

يحتاجوا score أعلى من 220 وبالنسبة للتخصصات الـ competitive بتحتاج score أعلى من 240 الـ Score report بيحتوي على : 1 - Passed or Failed 2- Three-digit score 3 - Graphical representation يقيم أدائك في الامتحان النتيجة بتطلع غالباً في خلال 3 لـ 4 أسابيع من الامتحان وبتتبعتلك على الايميل بتاعك ---------------- هل لو الـ score بتاعك مش عالي تعرف تعيد الامتحان ؟ الاجابه للاسف لأ هل لو الـ score بتاعك تحت 192 (يعني مش ناجح) تعرف تعيد الامتحان ؟ الاجابه اه ممكن تعيد الامتحان بحد أقصى 3 مرات خلال سنة ده بالنسبة لكل اللي محتاج تعرفه عن امتحان USMLE Step 1 وإن شاء الله هنستكمل كلامنا عن كيفية التسجيل وباقي الأجزاء بالتفصيل الفترة الجاية

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • doctoon.insta

© Copyright 2020 by DocToon