Featured Posts
Recent Posts

كل ما تريد معرفته عن امتحان MRCP Part 1


كل ما تريد معرفته عن امتحان MRCP Part 1 زي ما موعدناكم اننا هنتكلم بالتفصيل أكتر

عن الزمالة البريطانية في الباطنة MRCP

وهنشرح بالتفصيل كل حاجه محتاج تعرفها عنها النهارده هنتكلم بالتفصيل عن امتحان MRCP Part1

أولاً الـ MRCP هي اختصار

Membership of the Royal Colleges of Physicians وهي الزمالة البريطانية للباطنة الـ MRCP عبارة عن 3 أجزاء Part 1 - Part 2 ودول امتحانات written PACES وده الامتحان العملي ----------- النهاردة هنتكلم عن الـ MRCP Part 1 هو امتحان مصمم ليقيم معلوماتك وفهمك

للـ clinical sciences المرتبطة بالـ medical practice

والـ important disorders اللي لازم تكون عارفها في بداية الـ postgraduate training الامتحان عبارة عن ورقتين كل ورقة مدتها 3 ساعات

وتحتوي على 100 Multible Choice Questions بنظام "Best of Five"

وده بيوضحلك إن الامتحان معمول بالإضافة انه يختبر معلوماتك انه يقيم قدرتك على تحليل وترجمة المعلومات وحل الـ clinical problems لإن كل سؤال ليه 5 اختيارات 1 صح و4 بدائل ليه قريبين جداً للإختيار الصح لكن ليسوا الإختيار الأفضل ----------- طيب الـ 200 سؤال متوزعين إزاي ؟؟ Cardiology -- 15 Clinical haematology and oncology -- 15 Clinical Pharmacology, Therapeutics and Toxicology -- 16 Clinical sciences -- 25 Dermatology -- 8 Endocrinology -- 15 Geriatric medicine -- 4 Gastroenterology -- 15 Infectious diseases and GUM -- 15 Neurology -- 15 Nephrology -- 15 Ophthalmology -- 4 Psychiatry -- 8 Respiratory medicine -- 15 Rheumatology -- 15 تكلفة الإمتحان ؟ 594 جنيه إسترليني ----------- مواعيد الإمتحان ؟ يجرى في مصر في 3 أوقات سنوياً يناير - مايو - سبتمبر أما بالنسبة للمواعيد في باقي الدول فهتلاقيها في اللينك ده ----------- نتيجة الإمتحان ؟ بتظهر على الـ Website في خلال 4 أسابيع من الامتحان النتيجة بتتحسب عن طريق

معادلة "overall scaled score" وده score من 0 لـ 999 وبيتحسب بطريقة معينة ليها علاقة بإجاباتك الصحيحة ومدى صعوبة الإمتحان لو الـ score بتاعك 528 أو أعلى تعتبر ناجح مع إختلاف بسيط كل فترة في حالة التعثر في اجتياز الامتحان من الممكن أن تسجل فيه مره تانية وتدفع تكاليفه تاني ** يشترط لدخول امتحان Part 1 أن تكون قد انتهيت من سنة الامتياز (12 شهر بعد التخرج)

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • doctoon.insta

© Copyright 2020 by DocToon